Подходящ ли е моментът за покупка на луксозни имоти?

Мечта на всеки от нас е да притежава луксозни имоти в някой престижен, тих и спокоен квартал в София или поне да може да се похвали, че е собственик на скъп имот в някой скъпарски комплекс по черноморското ни крайбрежие.

Тази мечта не е породена от задоволяване на егото, а от факта, че този тип недвижимости са наистина идеалното решение, за да осигурим на семействата си достатъчно комфорт и лукс. Има голямо търсене както за купуване, така и за наемане под наем  и то в сегмента луксозни имоти под наем.

В началото на тази година пазара на луксозни имоти се раздвижи и стабилизира, което дава възможност повече хора да се поогледат за подходящ имот на добри цени. Кризата премина и реалността в стойностите и цените се завърна. Появиха се още по-качествени строежи на имоти в областта на лукс имотите. Минимализираха се рисковете от спекулации и измами при спокоен вече пазар. Безкрайните опашки пред нотариусите спряха. Истерията, която пришпорваше хората някак бързо и в крачка да купуват секна.

Ако сте решили да направите тази стъпка и да сбъднете мечтите си, тъкмо сега е моментът да се огледате за изгодни предложения за покупка на луксозни имоти.

В момента можете да откриете апартаменти, къщи и вили, които се предлагат с всички екстри, за които се сетите и то на много разумни цени.

Луксозните недвижимости са изключително добра инвестиция, в която можете да вложите свободните си средства и които можете да препродадете в мига, в който решите. Те не са само мода, те са супер бързо ликвидни ако ни се наложи да пренасочим парите с в дадено направление или при местене в друг град например.

Този тип имоти не губят цената си, тъй като винаги ще има хора, които искат да сбъднат мечтите си. Важно е обаче не само дестинацията , а и да е строено добре. За такова нещо добрите брокери съветва клиентите си и ги предпазват от грешки. Това е една добра причина да не търсим имот сами, а и ще спестим и време с агента.

Но какво точно означава луксозен имот? Какви са параметрите, колко е важен терена, интериора, екстериора?

Под луксозни имоти се разбира къща, апартамент или вила с квадратура над 200 кв.м. и поне с няколко спални и бани. Друго основно изискване на жилището да мине в графа”лукс” е да се намира в престижен квартал, от него да се разкрива красива гледка, да има поне едно паркомясто и добре поддържани зелени площи. Басейнът и другите допълнителни екстри само допълнително вдигат класа на имота. Може да има и богата градина ако е къща или луксозни общи части ако е апартамент.

Луксозните имоти, които можете да откриете в момента на нашия пазар се предлагат необзаведени или обзаведени, като тенденцията е да се купуват напълно обзаведени имоти, което спестява допълнителни средства. Винаги личи, когато е наеман дизайнер, специалист по осветление, озеленяване и др.