4 Причини да смятаме апартамент под наем в София за по-добър вариант от собствено жилище

Според последните проучвания на пазара, цените на имотите у нас доста се вдигнаха – и за продажби, и за наеми говорим. Наред с това, много специалисти в сферата на кредитите и финансите твърдят, че скоро се очаква и поредната имотна криза. Всичко това ни накара да се замислим над въпроса кое в крайна сметка е по-добре: да потърсите апартамент под наем в София или да си закупите жилище. Решихме, че в много случаи е по-изгодно да се спрете на варианта апартамент под наем София. Защо ли? Ето ви 4 основателни причини и вие да се присъедините към нашето мнение:

  1. Разбира се, защото е по-евтино! Къщата е тишина и уединение, но цената под наем е значително по-висока. Грижите като наемател за прилежащите части към нея, може да бъде досадно бреме. Да, в махала се живее по социално, хората се познават и уважават, но всичко си има цена.

Днес, трудно се намират пари на ръка за такава скъпа инвестиция като жилище. Никой не твърди, че да живееш в луксозен апартамент под наем в София е евтино, но имайки на предвид, че работните места и предложения за кариерно развитие там са повече, такава инвестиция не просто си заслужава, но и прекалено скоро ще ви се върне.

  1. Винаги има човек, който ще ви поправи спукана тръба в банята, Нещата с в много по-малък мащаб в сравнения с огромния двор и измеренията на къщите.

Защото хазяинът си остава собственик на апартамента и при каквито и да е сериозно проблеми вие винаги можете да се обърнете към него. Не само че той ще се заеме със задачата, но и при липса на ваша умишлена вина за повредата, вие няма да платите и една стотинка за поправката.

  1. Няма да плащате данъци, да, интересно е, спокойствие е

А те не са никак малки при по-голяма квадратура на апартамента. Ако пък вие много държите на просторно място за живеете, вземете си голям апартамент под наем в София. Така няма да плащате големи данъци, но и ще задоволите нуждата си.

  1. Оставате мобилни, свободни, та дори и за да вземете спокойно решението за покупка на свое жилище, в момента, в който се почувствате узрели за него

Защото когато имаме жилище в определено населено място, оставаме там за постоянно. Така, с апартамент под наем в София вие сте мобилни и можете да правите с живота, си каквото си поискате!